Століття тому вино стало чимось більшим, ніж просто напій. Його друкують на листівках, про нього згадують у статусах, зображують на картинах і репрезентують у кіно.
Дивно, та попри все це, люди досі не можуть дати визначення натуральному вину, яке ще називають екологічним – за виняткову природність.
Пояснюємо: натуральним вважають те вино, з якого нічого не прибирають, і в яке нічого не додають. Як природа вирішить, таким воно й буде.
Зараз натуральне вино популярне у світі, адже все більше людей прагнуть вести здоровий спосіб життя. А з чого починати? Правильно, з продуктів.
Особливості натурального вина
Напій створюють із винограду, який вирощували без обробки штучними речовинами. У виробництві до нього не додають нічого зайвого – хіба що певну кількість сульфітів.
Натуральне вино відрізняється специфічним смаком. Продукт не фільтрується, буває каламутним та може містити бактерії, оскільки не проходило етап очищення. Інколи йому властивий аромат квашеної капусти.
Натуральне вино швидко псується і не придатне для тривалого зберігання. Однак за сприятливих умов напій виходить чистими, із неповторними, насиченими смаком та ароматом.
Як правильно зберігати вдома
У 2020 році французи затвердили спеціальне найменування. На етикетці зазначають «vin méthode nature», що означає «з мінімальним втручанням».
Так зробили для того, щоб покупець не плутався й усвідомлював, що, купуючи пляшку «натурального вина», він не купує виноград.
Що краще: натуральне чи традиційне
Жодне. Однозначної відповіді не існує, оскільки все залежить від смаку. Хтось обирає первозданність, а комусь до вподоби традиційні вина. Тільки ви самі можете визначати – експертна думка формується лише так.